Eten || 5x romantisch dineren op Curaçao

13 oktober 2015 , In: Curaçao, Noord-Amerika, Reizen , With: No Comments
0

Normaalgesproken zwicht ik niet snel voor romantische plaatjes. Maar net verliefd, dus ik zag het al helemaal voor me. Dineren op het strand, met de voetjes in het zand, de ondergaande zon en een cocktail in de hand. En dat alles in het gezelschap van mijn eigen fijne beachboy. Nog wel een ietwat wit exemplaar, maar dat zag ik voor het gemak even over het hoofd. Bovendien, na een paar dagen zon zou dat helemaal goed komen. In ieder geval, romantischer kan toch bijna niet? Even Googlen op ‘dineren op Curaçao’ en ik was verkocht. De volgende reisbestemming zou Curaçao worden! En dat werd het.

Op dit Caribische eiland vonden wij voldoende mooie plekjes voor een klef diner voor twee. Klef is het overigens al snel, vanwege het zalige warme weer natuurlijk. Dan blijf je als vanzelf wel aan je vriendje plakken. Op Curaçao hoef je dus niet veel moeite te doen voor een beetje romantiek. Dit waren mijn favoriete spots voor wat knusdoenerij:

1. Karakter

Restaurant Karakter is een verborgen pareltje. Geheel bij toeval zal je hier niet snel terecht komen. Het restaurant ligt namelijk verscholen op een luxe villapark. Wanneer je de bewaking vertelt dat je komt voor Karakter, kun je de slagboom passeren. Naast lekker eten kun je bij Karakter ook goed chillend de dag doorbrengen op een strandbedje. Wij reserveerden voor het diner een tafeltje direct aan het water. De avond begon met, hoe cliché, maar daarom niet minder lekker, een cocktail van Blue Curaçao, gevolgd door een heerlijk driegangen-diner. Tegen de tijd dat de zon onder ging en de lucht roze kleurde, werden de fakkels langs het water aangestoken. Zie je het al voor je (zwijmel, zwijmel… )?

Romantisch dineren op CuracaoRomantisch dineren op Curacao

2. Pirate Bay

Iets minder gelikt, maar misschien wel net zo leuk, is Pirate Bay. Hier staan de tafeltjes gewoon direct op het strand. Precies zoals ik me dineren op Curaçao had voorgesteld: dineren met de voetjes in het zand. Wij namen eerst een duik in de zee en schoven daarna aan voor het diner. De aankleding met de vele gekleurde lichtjes, de relaxte vibe en o.a. een heerlijke Red Snapper op de kaart maken deze plek meer dan geschikt voor een ontspannen avondje uit. Met uitzicht op de ondergaande zon.

Romantisch dineren op Curacao

3. Zest

Wij verheugden ons deze avond eigenlijk op een romantisch filmavondje. Samen onder een dekentje. Net als thuis op de bank zou je zeggen. Maar dan in een tikkie andere omgeving. Ik had namelijk gelezen over de openluchtbioscoop die iedere dinsdag georganiseerd zou worden op Mambo Beach. Zou… want eenmaal daar bleek dat dit al een jaar niet meer werd gedaan. Met lichte teleurstelling dropen wij af richting ons appartement. Uiteindelijk belandden wij die avond bij Zest. Een van de restaurants op het Jan Thiel strand. En eerlijk gezegd aten wij hier misschien nog wel het lekkerst. Ook al zit je hier duidelijk tussen de vele andere toeristen die allen verblijven in een van de resorts in Jan Thiel (net als wij overigens), de sfeer is er gezellig en het eten is er top. En niet te vergeten, ze schenken er fijne wijnen en lekkere huisaperitiefjes. De HUGO met vlierbloesemlikeur was bij mij favoriet.

4. Boathouse

Op de laatste avond aten we bij Boathouse. Een fijne plek om te dineren op Curaçao. Het restaurant heeft een mooi buitenterras met uitzicht over de haven in Jan Thiel. Prachtig om in de schemer al die lichtjes op en rond het water te zien opdoemen. Het was de perfecte locatie voor een intiem etentje om de vakantie mee af te sluiten. De ladysteak is een aanrader, een heerlijk mals stukje vlees zoals iedere vrouw het graag heeft.

5. Ons balkon op het Morena Resort

Met een AH om de hoek kwamen we op het idee om zelf pannenkoeken te bakken in ons appartement op het Morena Resort. Dat pakte goed uit. Vanaf ons enorme balkon had ik een memorabel uitzicht: aan de ene kant keek ik uit over de tropische tuin van het resort en aan de andere kant bewonderde ik mijn vent met ontbloot bovenlichaam achter het fornuis. Deze maaltijd smaakte naar meer.

Romantisch dineren op Curacao Romantisch dineren op Curacao
Zo ingewikkeld hoeft romantiek niet te zijn. Uiteindelijk gaat het om de aandacht die je voor elkaar hebt. Maar natuurlijk helpt een mooie omgeving zoals een Caribisch eiland wel mee.

Er zijn nog geen reacties

PLAATS EEN REACTIE

Van wie is Reishoedje?

Dit Reishoedje is van Maria. Op reis gaat Reishoedje altijd met haar mee. Vaak naar zonnige oorden. In de kou wordt Reishoedje ingewisseld voor een reismuts. Maar dat klinkt zo raar. Vandaar de naam Reishoedje!

Instagram

Facebook