Kleurrijk Curaçao in 20 foto’s

20 november 2015 , In: Curaçao, Noord-Amerika, Reizen , With: 5 Comments
0

Natuurlijk kennen we allemaal het bekende plaatje van de Handelskade met zijn gekleurde geveltjes. Deze kan wat mij betreft niet ontbreken in een fotoverslag van kleurrijk Curaçao. Maar het hele eiland barst van de levendige kleurtjes. Dat viel me al op toen we vanaf het vliegveld naar onze accommodatie reden. Ik werd direct vrolijk van die Caribische vibe. Normaal gesproken duurt het wel even voordat ik in de vakantiestemming ben, maar hier zat ik er meteen helemaal in.

Pietermaai

Niet alleen de Handelskade in Willemstad kent vele kleuren; de hele stad ademt kleur. Met name de wijk Pietermaai telt tientallen gekleurde huizen: babyblauw, zachtgeel, mintgroen, knalrood. Je kunt het zo gek niet bedenken. Alleen al hierom vond ik het ontzettend leuk om een poosje door de straatjes van Pietermaai rond te dwalen. Wij liepen ook tegen een aantal sfeervolle restaurants aan, zoals Mundo Bizarro en Ginger. We hebben er niets genuttigd, maar enkel de aankleding zag er al veelbelovend uit.

Alles in Pietermaai is kleurig. Zelfs de auto’s hier zijn beschilderd in een palet aan kleuren. We ontdekten ook veel graffiti en andere bijzondere muurschilderingen.

Landhuizen

Curaçao is bezaaid met landhuizen die bijzondere namen dragen, zoals Rooi Catootje, Zuikertuintje of Brakkeput Mei Mei. De meesten hebben ook een bijzondere kleur. Hoewel okergeel toch favoriet lijkt te zijn. Zo is ook landhuis Klein Santa Martha te herkennen aan de intens gele kleur. Wij bezochten dit landhuis na onze beklimming op de Christoffelberg. Onder een parasol op de veranda streken wij neer voor een lunch. Je kijkt hier uit over de St. Martha-baai. Echt prachtig! We kwamen er helemaal bij van onze inspanning die ochtend.

Zon, zee en strand

Vooral de westelijk gelegen stranden op Curaçao lijken zo uit een vakantiebrochure te komen. Het witte zand steekt fel af tegen het turquoise zeewater. En dan een ondergaande zon erboven die de lucht geel, oranje, roze en zelfs paars kleurt… De natuur op Curaçao heeft geen likje verf nodig!

Dieren

Zelfs de dieren op Curaçao zijn felgekleurd. In de tropische tuin van het Morena Resort waar wij verbleven vlogen ze af en aan, de bontgekleurde vogeltjes. Je komt ze op het hele eiland tegen. Net als de grote hagedissen trouwens. Grotere vogels met een gekleurd verendek spot je in de zoutpannen gelegen bij landhuis Jan Kok. Hier huist een kolonie roze flamingo’s. Op weg naar het strand Porto Marie (mijn favoriet!) reden wij er langs. Het is leuk om hier even een tussenstop te maken en een stukje de zoutpannen in te lopen om de vogels van dichtbij te bewonderen.

 1. Beantwoorden

  Wat een heerlijke vrolijke foto’s!

 2. Beantwoorden

  Misschien moet ik toch ook eens die kant op.

  Vrolijke groet,

 3. Beantwoorden

  Heerlijk om te zien. Wij waren 2 jaar geleden op Curacao en het komt weer helemaal terug. Het landhuis Klein Santa Martha was helaas dicht toen wij er waren ik vond al die landhuizen zo mooi daar! Zo’n gave blauwe hagedis heb ik daar niet gezien, wel hele grote leguanen, wat een bijzondere is dat. Ik wil nog wel een keer terug, jij?

  • Reishoedje
   • Reishoedje
   • 2 januari 2016
   Beantwoorden

   Het was een heerlijke vakantie! Die stranden, het zeewater, het eten!
   Toch zou ik niet zo snel nog eens terug gaan. Dan eerder naar één van de andere eilanden. Ik ga sowieso niet snel twee keer naar dezelfde plek terug. Jij wel? Er zijn nog zoveel mooie plekken die ik nog graag eens zou willen zien!

 4. Beantwoorden

  Leuk om de foto’s te zien! Ik heb trouwens hetzelfde. Curacao was echt fantastisch maar als ik weer die kant op ga wil ik naar Bonaire of Sint-Maarten

PLAATS EEN REACTIE

Van wie is Reishoedje?

Dit Reishoedje is van Maria. Op reis gaat Reishoedje altijd met haar mee. Vaak naar zonnige oorden. In de kou wordt Reishoedje ingewisseld voor een reismuts. Maar dat klinkt zo raar. Vandaar de naam Reishoedje!

Instagram

Facebook